Frågor & Svar - Auschwitz

FRÅGOR & SVAR

VILKEN DAG ÄR BÄST ATT BESÖKA UTSTÄLLNINGEN?

Vi rekommenderar att komma på vardagar om möjligt för att undvika trängsel.

HUR LÅNG TID TAR UTSTÄLLNINGEN?

Besöket beräknas ta MINST 2,5 h som är längden på att lyssna igenom ljudspåret, utan paus.

FINNS DET GUIDADE TURER?

Som besökare finns möjligheten att bli guidad av en personlig ljudguide som du laddar ner till din mobil eller surfplatta (glöm inte att ta med hörlurar och ha enhetens batteri laddat). Ljudguiden ingår biljettpriset och förbättra din upplevelse avsevärt.

ÄR UTSTÄLLNINGEN ANPASSAD FÖR BARN?

Utställningen rekommenderas från 12år.

Både utställningen och ljudguiden har utvecklats av ett vetenskapligt team av experter för att alla besökare, oavsett ålder, ska få ut så mycket som möjligt av sitt besök. Många av våra besökare är elever, som läser om andra världskriget i skolan.

Även om Auschwitz historia är utmanande, är utställningen utvecklad med djup respekt för offren, men också för våra besökare. Försiktighet har vidtagits för att säkerställa att det inte finns några onödiga skildringar av våld. Alla ansträngningar har gjorts för att överväga den känslomässiga inverkan denna berättelse kan ha på våra besökare, så att de tryggt kan uppleva historien, försöka förstå den bättre och skapa sig en egen mening.

HUR LÄNGE ÄR UTSTÄLLNINGEN I MALMÖ?

Utställningen är öppen till den 29 januari 2023 och är enda stoppet i Skandinavien.

JAG VILL BESÖKA UTSTÄLLNINGEN MED SLÄKT OCH VÄNNER. BEHÖVER JAG FÖRBOKA?

För att garantera önskat datum och tid för besöket rekommenderas att förköpa biljetter i god tid innan. Ingen biljettförsäljning på plats.

ÄR DET TILLÅTET ATT FOTOGRAFERA INNE I UTSTÄLLNINGEN?

Det är tillåtet att ta bilder med din telefon. Blixt, stativ, selfie-pinnar eller andra enheter som kan störa de andra besökarna är inte tillåtna. Om du tar bilder, kom ihåg att dina bilder respekterar offrens minne. Dela din upplevelse på sociala medier med utställningshashtaggen #NotlongagoNotfarway. Om det bedöms nödvändigt, kan fotografering tillfälligt förbjudas.

ÄR UTSTÄLLNINGEN HANDIKAPPVÄNLIG?

Malmömässans utställningslokal tillåter rullstolar. Om du har något speciellt behov, tveka inte att kontakta oss så kan vi hjälpa dig.

JAG HAR NEDSATT HÖRSEL. HUR KAN JAG BESÖKA UTSTÄLLNINGEN UTAN AUDIOGUIDE?

Alla rum i utställningen har en intruducerande och beskrivande text. Alla skärmar och objekt har också individuella bildtexter och filmer är textade.

JAG HAR INTE MÖJLIGHET ATT GÅ DEN DAG SOM JAG HAR KÖPT MIN BILJETT TILL. KAN JAG FÅ PENGARNA TILLBAKA?

Inga återköp, men du kan boka om din tid till ett senare tilfälle. Detta måste då göras innan biljettens giltighetstid.

VAD ÄR DET FÖR TEMPERATUT INNE I UTSTÄLLNINGEN?

Temperaturen inne i utställningen hålls till 21 grader på grund av bevarnadeskäl av föremål.

Är sanitetspasset (COVID-19) obligatoriskt för att få tillträde till utställningen?

Vi följer FHMs restriktioner och rekommendationer som gäller.

Får jag ta med mig en barnvagn?

Barnvagn är tillåtet att medta, viktigt att tänka på att besöket ska vara lugnt och tryggt för att inte störa de andra besökarna. Att medta barn under 12 år är inte att rekommendera på grund av att höga ljud, lek och spring innebär att man kan bli ombedd att lämna utställningen.

Finns det rullstolar att låna?

Rullstolar finns inte att låna, det finns sittpallar att låna under besöket för att kunna sitta ner under utställningen.

HUR BOKAR JAG OM MINA BILJETTER?

Ombokning av biljetter måste ske innan biljettens giltighetstid. För att boka om biljetter kontakta Tickster support på support@tickster.com telefon eller +46 (0) 771-47 70 70.